فهرست
چکیده
.........................................................................................................................1
مقدمه
..........................................................................................................................2
فصل اول : مفاهیم نظری .......................................................................................................3
اوقات فراغت.................................................................................................................4
تفریح
..........................................................................................................................5
بیکاری .......................................................................................................................7
فعالیت های اوقات فراغت در قرون جدید .............................................................................7
انواع اوقات فراغت ........................................................................................................8
فعالیت های اوقات فراغت ................................................................................................9
مروری بر تاریخ جهان گردی جهان ...................................................................................13
تاریخچه گردش گری ایران ..............................................................................................15
توریسم در ایران ...........................................................................................................17
عوامل موثر بر توریسم ...................................................................................................19
اکوتوریسم ...................................................................................................................20
فصل دوم: فضا های هتل و استانداردها......................................................................................23
ضوابط طراحی هتل .......................................................................................................24
انواع هتل
ها..................................................................................................................32
انواع اتاق ها در هتل ......................................................................................................33
انواع مختلف تخت .........................................................................................................37
انواع سالن
...................................................................................................................38
فضاهای ضروری مورد نیاز هتل ......................................................................................40
فضاها و توضیحات لازم ...................................................................................................42
انبار.............................................................................................................................42
رستوران
.......................................................................................................................42
پذیرش در رستوران ........................................................................................................45
قسمت اشکار و پنهان .......................................................................................................46
لوازم رستوران ...............................................................................................................50
سلف سرویس و استیک .....................................................................................................52
تریا
..............................................................................................................................54
بخش های مختلف لابی ......................................................................................................62
دفاتر کاری و اداری .........................................................................................................63
فرانت افیس
....................................................................................................................63
اتاق کنترل مرکزی ...........................................................................................................64
کافی نت
........................................................................................................................64
سونا
.............................................................................................................................64
استخر
...........................................................................................................................65
روم سرویس ……………………………………………………………………………68
فضاهای لازم برای طبقات ..................................................................................................70
خانه
داری........................................................................................................................71
تاکسی سرویس .................................................................................................................77
اتاق ها
...........................................................................................................................79
کتاب خانه
.......................................................................................................................79
کمک های اولیه
................................................................................................................80
پرستاری کودکان...............................................................................................................80
بخش لاندری
...................................................................................................................81
تاسیسات لاندری
...............................................................................................................82
دری کلینینگ روم..............................................................................................................84
امفی
تاتر..........................................................................................................................86
امکانات فضای سبز............................................................................................................87
فضای لازم برای کارکنان ....................................................................................................88
اشپز خانه
........................................................................................................................93
پارکینگ
.........................................................................................................................98
رادیو
............................................................................................................................102
تلوزیونهای مدار بسته .......................................................................................................103
انتن
مرکزی...................................................................................................................105
اسانسور........................................................................................................................107
انواع
اسانسور.................................................................................................................110
روش
پلوتون...................................................................................................................110
نور پردازی
...................................................................................................................111
طراحی و نور پردازی.......................................................................................................116
نورپردازی برای
مردم.............................................................................................................................122
استفاده از رنگ در
طراحی..........................................................................................................................123
طراحی با نور در هتل و زیر مجموعه های ان.........................................................................130
نمای ظاهری هتل.............................................................................................................137
برخی از اندازه های هتل....................................................................................................141
فصل سوم :جداول مقایسه خدمات کلی در انواع هتل.......................................................................145
خدمات توجه به
مهمان..........................................................................................................146
حفظ و نگهداری وسایل........................................................................................................147
رستوران.........................................................................................................................148
خدمات غذا در
اتاق.............................................................................................................149
لباس شویی
.......................................................................................................................150
اتاقهای خواب
...................................................................................................................151
خانه
داری........................................................................................................................153
کیفیت وسایل اتاق خواب......................................................................................................154
ابعاد و اندازه
اتاق..............................................................................................................155
گرمایش و سرمایش...........................................................................................................156
روشنائی.........................................................................................................................157
کف
پوش.........................................................................................................................158
مبلمان
اتاق......................................................................................................................159
یخچال...........................................................................................................................161
تلویزیون........................................................................................................................161
تلفن..............................................................................................................................162
لولزم
التحریر.................................................................................................................163
سشوار..........................................................................................................................164
سوئیت..........................................................................................................................164
متفرقه..........................................................................................................................165
سرویس های بهداشتی......................................................................................................166
وسایل
حمام........................................................................................................................169
حوله ها و لوازم
بهداشتی.......................................................................................................170
حمام و سرویس های بهداشتی اتاق ها.......................................................................................172
فضا های عمومی
کیفیت
کلی........................................................................................................................174
محوطه
پذیرش..................................................................................................................175
رستورانها........................................................................................................................176
نمازخانه..........................................................................................................................177
لابی...............................................................................................................................178
گرمایش و سرمایش و روشنایی و تهویه..................................................................................179
.راهرو ها و راه پله
ها........................................................................................................180
اسانسورها.......................................................................................................................181
تلفن
عمومی.....................................................................................................................182
توالت
عمومی...................................................................................................................183
شرایط عمومی
ایمنی و
امنیت..................................................................................................................184
محوطه و فضای سبز.........................................................................................................185
ساختمانهای
جانبی.............................................................................................................185
نیروی انسانی و اموزش......................................................................................................186
فصل چهارم : سایت شناسی
استان اردبیل
..................................................................................................................188
کوه اتشفشانی سبلان..........................................................................................................190
دریاچه
شورابیل...............................................................................................................193
دریاچه
....................................................................................................................194نِئور
سرعین..........................................................................................................................196
مطالعات اقلیمی
اقلیم
اردبیل.....................................................................................................................202
میزان
بارندگی.................................................................................................................206
بارش های رگباری...........................................................................................................207
بارش
برف.....................................................................................................................208
دمای هوا………………………………………………………………………………210
توفان و رعد و برق..........................................................................................................212
بادهای عمومی................................................................................................................213
محل سایت و دستریها........................................................................................................216
فصل پنجم : برنامه فیزیکی
طبقه ی همکف................................................................................................................220
زیر زمین
......................................................................................................................220
زیر زمین
دوم.................................................................................................................221
فصل ششم: مبانی نظری
اکسپرسیونیسم...............................................................................................................223
شیوه ی بیان ا کسپر سیونیسم.............................................................................................226
معماری ارگانیک…………………………………...…………………………………227
استفاده از طبیعت بی جان در طراحی..................................................................................234
حرکت در معماری
حرکت،فضا، معماری.....................................................................................................240
سیالیت........................................................................................................................241
جمع بندی....................................................................................................................243
فصل هفتم : نمونهای هتل موجود
هتل لاله
.......................................................................................................................246
هتل مردان
...................................................................................................................250
فصل هشتم : سازه
انتخاب روش ساخت........................................................................................................254
بررسی روشهای مختلف ساختمان سازی فلزی.......................................................................256
بررسی از نظر نوع مصالح..............................................................................................257
بررسی از نظر ایستایی....................................................................................................257
فصل نهم : نتیجه گیری
روند طراحی................................................................................................................261
منابع..........................................................................................................................264
چکیده
مطالبی که در این رساله ارائه گردیده به شرح زیر است:
در فصل اول کلیات پروژه اعم از اهداف، روش کار ، پیشینه تحقیق و ... معرفی شده اند.
بخش ابتدایی مطالعات به مطالعات پایه اختصاص داده شده است. این مطالعات بنا
بر نیاز پروژه شامل 4 فصل است که به ترتیب درباره مسایل مختلفی چون: اهمیت
گردشگری و صنعت توریسم، مبانی تفریح و اوقات فراغت وجزیره کیش و قابلیتهای
جذب توریست در آن صحبت شده است.
در مرحله بعد، درباره مسایل فنی مربوط به پروژه صحبت شده است. مسایلی
مانند: سازه های دریایی، تاسیسات زیربنایی طرح، انتخاب روش ساخت و
استانداردهای معماری فضاهای مورد نظر در پروژه.
در بخش سوم مسایلی که مستقیما در طراحی موثر هستند بررسی شده اند مانند:
سایت پروژه و مبانی نظری (شامل: اکسپرسیونیسم، معماری ارگانیک، معماری سیال
و زیبایی در معماری).
بخش نهایی نیز به نتیجه گیری اختصاص دارد که شامل: روند طراحی و ارایه نقشه هاِی پروژه می باشد.
مقدمه
با توجه به اینکه در جهان امروزی توریسم و جهان گردی کاملا بصورت صنعتی در
آمده است وکشورهای بسیاری از جذب توریسم درامدها ی زیادی را کسب کرده اند ،
اما در ایران ما که از نظر دارا بودن جاذبه های طبیعی و تاریخی یکی از
غنیترین کشورها است هرگز نتوانسته سودی عاید خود کند.به علت نبود زیر
ساختها ی مناسب و ضعف مدیریت و...ایران جزو پایین ترین کشورها از لحاظ جذب
توریست است.
اما انتطاری که این کشور از نسل جوان و دانشجو و تحقیقات و پروژه های
مشابه بصورت کلی نگری دارد اماده سازی و مهیا کردن امکانات و زیر ساخت ها
ی اولیه برای ورود به این بازار در قدم اول و گرفتن نبض گردشگری منطقه در
قدمهای بعدی است.
در این تحقیق به بررسی و ایجاد یکی از مهمترین زیر ساخت های اصل گردشگری
یعنی سازماندهی وایجاد فضاهای مناسب و امن برای اسکان مسافرانی که میتواند
از هر قشری باشد در حد یک هتل پرداخته شده.