چکیده:
اهمیت و نقش غذا و مواد غذایی در زندگی انسان امری انکار ناپذیر است . با
توجه به این مطلب ، طراحی مکانها و فضاهای صنعتی از اهمیتی فوق العاده
برخوردار است . چرا که امر تولید و بسته بندی و انبار و حمل و نقل با توجه
به این مکانها و در دل این فضاهای صنعتی صورت میگیرد .چرا فضاهای صنعتی و
نه مکان صنعتی ؟ زیرا فضا دارای وجوهی است که در ظرف و کالبد مکان جاری
گشته و یک حس مطلوب هدفمند را به انسان منتقل منتقل می کنو ولی الزاما مکان
این حس مطلوب هدفمند را انتقال نمی دهد .زیرا فضاها آگاهانه خلق و ایجاد
می شوند ولی الزاما این اتفاق در مورد مکانها نمی افتد . با این مقدمه
آشنایی معماران با فضاهای صنعتی لازم و ضروری است زیرا اساسا وظیفه معمار
خلق و ایجاد فضا می باشد .
با توجه به این مقدمه و اینکه تا بحال در هیچکدام از طر حهایی که در
دانشگاه گذرانده ایم یک فضای صنعتی را طراحی نکرده بودم و با توجه به اینکه
شاید هیچگاه این فرصت دست ندهد تصمیم به طراحی کارخانه تولید فرآورده های
گوشتی کردم . در نتیجه طراحی و مطالعه در زمینه موضوع اشاره شده به عقیده
بنده دارای ارزش بسیار بالایی مربوط زیرا به طور مستقیم وغیر مستقیم با
مردم و زندگی آنها در ارتباط است .که قرآن کریم نیز به انسان در جزء 30می
فرماید که انسان به طعام خویش بنگرد که از کجا بدست آمده و چه مسیری را
تاموقعی که به دست او میرسد طی میکند . این بیان قرآن شریف وجوه بسیاری
دارد که یکی از وجوه آن به ما معماران و کارخانجات تولید فرآورده های گوشتی
و غذایی بر می گردد .
از طرفی با توجه به اینکه منابع در مورد این موضوع بسیار کم و اغلب ناکافی
بود تصمیم بنده بسیار قاطع شد که پایان نامه ام را در این زمینه به نگارش
در آورم تا منبعی هر چند کوچک باشد ، برای سایر معماران و صاحبان صنایع
وعلاقه مندان به طراحی فضاهای صنعتی .
پیشاپیش از کسانی که در آینده این پایان نامه را مورد مطالعه و بررسی قرار
خواهند داد نهایت پوزش و عذر خواهی را بابت نقص ها و اشکالات آن با توجه به
کمبود منابع اطلاعاتی دارم ،گرچه که سعی کرده ام اشکال و ایراد های آن به
حداقل برسد .
مطالب این پایان نامه در 8 فصل تدوین گردیده است .
فصل اول : معرفی استان قم
فصل دوم : مطالعات جفرافیایی و اقلیمی استان قم
فصل سوم : اصول و مبانی نظری طراحی کارخانه
فصل چهارم : ضوابط طراحی نقشه کارخانجات فرآورده های گوشتی
فصل پنجم : تاسیسات
فصل ششم : طراحی برای خودروها در فضاهای صنعتی
فصل هفتم : بررسی نمونه های کارخانجات تولید فرآورده های گوشتی
فصل هشتم : طراحی کارخانه تولید فرآورده های گوشتی